Logo

Geslaagde reünie – mooie ontmoetingen en veel gezelligheid

Marianum ontving gisteren een kleine 1.500 oud-leerlingen én oud-collega’s in het schoolgebouw in Groenlo. Een ‘geslaagde goed georganiseerde avond’ hoorde de organisatiecommissie al terug gisterenavond en ‘heel leuk om iedereen weer te zien’. En zo kwamen er nog veel meer reacties van oud-collega’s en oud-leerlingen die gisteren tussen 17.00 en 22.00 uur onze school bezochten.

Na het hijsen van de vlag om 17.00 uur kon het feest echt beginnen. Oud-collega’s zagen elkaar en kletsten bij, aten wat en sloten zich om 18.00 uur aan bij de rest van de oud-leerlingen. Het duurde even voordat iedereen binnen was, maar volgens reacties van bezoekers was het niet erg om even in de rij te staan , omdat ze daar al veel bekenden tegenkwamen en hierdoor ‘de reünie al was begonnen’.

Op het moment dat bijna iedereen binnen was om 19.00 uur, zochten de oud-leerlingen elkaar op in de verschillende lokalen. Er werd veel gelachen in de gangen om oude foto’s, herkennende blikken geworpen op de oude schoolspullen hier her en der in het schoolgebouw stonden en herinneringen opgehaald onder het genot van een hapje en een drankje. Bezoekers genoten van muziek uit hun tijd in de Kapel en ze schreven kaartjes met mooie teksten ter nagedachtenis aan overleden leerlingen en docenten in het herdenkingslokaal.

Marianum bedankt de oud-leerlingen en oud-docenten voor hun komst en hoopt dat iedereen met elkaar mooie herinneringen heeft opgehaald en heeft kunnen bijpraten.